top of page

Fotograferen maakt gelukkig. Of toch niet?


Fotograferen maakt gelukkiger, het is bewezen.

Toch zie ik heel wat mensen om mij heen bij wie het absoluut niet gelukkig maakt, sterker nog: het levert soms heel wat frustratie op!

Je ziet iets wat je wilt fotograferen, een momentopname. Bijvoorbeeld een opvliegende vogel. Je doet je uiterste best om de camera stil te houden en op het juiste moment te klikken. En dan: foto overbelicht, vogel een wazige vlek. Wat een pech, nou dan die camera maar weer op automatisch.

Dit is natuurlijk een voorbeeld waarin fotograferen helemaal niet gelukkig maakt. Maar meestal doet het dat gelukkig wel. Het enige dat nodig is, is controle over je camera. En die krijg je door goed te weten hoe je de camera handmatig!! instelt, maar ook wanneer je wat nodig hebt om dat ene plaatje te maken. Je ziet het plaatje, je weet hoe je het wilt hebben, stelt de camera in en je foto wordt perfect! En mooie foto's maken iedereen blij, het zijn immers herinneringen aan goede momenten.

De Universiteit van Wageningen heeft bewezen dat fotograferen gelukkig maakt, maar wat blijkt? We worden zelfs het meest gelukkig van fotograferen op vakantie. Door te fotograferen ervaren we namelijk meer positieve emoties en die dragen bij aan geluk.

Waarom de blog "fotograferen maakt gelukkig"?

Omdat ik je wil laten zien dat het fotograferen op reis, maar ook het fotograferen van allerlei andere fotothema's ontzettend leuk kan zijn. Er is niets leukers dan met een voldaan gevoel je eigen foto's bekijken. Via de blog "fotograferen maakt gelukkig" hoop ik jullie te inspireren met foto's van mijzelf. Ik neem jullie mee op reis naar van allerlei bestemmingen, onder de foto's staat in roze steeds hoe ik de foto gemaakt heb. Naast tips voor bestemmingen zal ik uitleg geven over hoe je bepaalde foto's maakt. Want een mooie foto "zien" is nog wat anders dan hem ook daadwerkelijk maken.

Op naar gelukkiger fotograferen! Laat fotograferen je gelukkig maken!

groetjes,

Laura

ps: nieuwsgierig geworden? Mijn laatste reis naar Mexico staat online in het

blogoverzicht.


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page