De "big five" op de foto

De Big Five is een begrip onder toeristen die Afrika bezoeken. De naam komt voor uit de tijd van de jagers waarvan deze 5 grote wilde dieren de moeilijkste waren. Gelukkig zijn we nu vooral op jacht om de mooiste foto's vast te leggen met onze camera! Weet jij welke 5 dieren bij de big five horen?Gebruikte instellingen: ISO 8000, 1/2000s, f 5,6. Luminar 4.


De leeuw

Waarschijnlijk de meest bekende van de big 5 is de koning der dieren: de leeuw. Leeuwen leven vaak in groepen tot maximaal 25 stuks die voornamelijk in groepen leven. Je vindt leeuwen in meerdere delen van Afrika maar het bekenste natuurpark Serengeti (Land) wordt gezien als dé beste plek om de leeuw te kunnen spotten. Hier vindt je de hoogste concentratie jagende katten ter wereld, waaronder een andere katachtige uit de big 5.

Houd bij het fotograferen in gedachte dat leeuwen een topsnelheid van 80km/u kunnen halen waarbij je het instellen van je sluitertijd cruciaal is!Gebruikte instellingen: ISO 400, 1/800s, f 6,3. Luminar 4.


De Neushoorn

Er zijn nog vijf soorten neushoorns, waarvan de meeste in meerdere of mindere mate bedreigd worden in hun voortbestaan door handel in producten van de hoorn. In Afrika zijn er 2 types: de zwarte en witte neushoorn. Anders dan je misschien verwacht is de witte neushoorn minder bedreigd dan de zwarte neushoorn. Wil je ze in het wild fotograferen dan is er wel een verschil op de dag wat betreft tijd dat ze actiever zijn. Zo drinkt eten/drinkt de zwarte neushoorn meer in 's avonds dan overdag en de witte neushoorn meer 's ochtends. Zoom eens goed in op het hoofd en leg de hoorn scherp vast.