top of page
WORKSHOP: 
Vogelfotografie - Pier IJmuiden
DSC_1746.jpg
€ 50,00 incl. BTW 
* Workshop, dagdeel
* Zondag 22 maart 7:15-10:30
* Kleine groepen: 6 tot 10 personen
* IJmuiden (Zuidpier)
* Praktijkles. Je gaat op pad met een docent die de mooiste plekjes weet in dit gebied en precies weet waar je op moet letten.  
* Theorie in de praktijk brengen 
Annuleren kan tot 1 week
voor de start van de workshop.
Beschrijving
vogels.jpg
3teen.jpg

WANNEER: Op  zondag 22 maart organiseren wij een Vogel/strand workshop op de Zuidpier te IJmuiden. De workshop wordt gegeven door onze Caroline Pleysier die jaren ervaring heeft in het fotograferen van vogels en graag haar tips met jou deelt.

DOEN: Onderweg zullen wij al mooie dingen of vogels spotten dus het zal niet lang duren of we liggen op de grond naar een mooie compositie te zoeken. Het strand kan wat vochtig zijn dus is het verstandig om een regenbroek aan te trekken, neem een vuilniszak mee of iets anders om op de liggen en eventueel een rijstzak als je die hebt om niet je kostbare camera in het zand te moeten zetten

ZIEN: In de branding foerageren drieteenstrandlopers, bonte strandlopers, bontbekplevier, zilverplevieren, rosse gruttos, aalscholvers, scholeksters en als je geluk hebt een krombekstrandloper, goudplevier of kleine strandloper. Soms staat er een grote of kleine burgemeester tussen, of een grote jager. Als er bovendien wind staat zijn er talloze kitesurfers.

NODIG: Om de vogels niet te veel te verstoren zullen wij het meeste met een telelens werken minimaal een 200 liever nog iets meer bereik. Onderweg leg ik uit welke instellingen je het beste kan gebruiken en natuurlijk tijdens het fotograferen kan je alles vragen

TIJD:  7:15-10:30. We zullen vroeg starten om de hondenuitlaters voor te zijn daarom verzamelen wij om 7:15 uur. Om 7:30 uur gaan lopen wij over het strand naar de Pier. Rond 10:30 lopen we weer terug naar het parkeerterrein waar het helaas wel betaald parkeren is. 

KOSTEN: 50

Benodigdheden: 

Spiegelreflex of systeemcamera (met volle batterij!) 

Lens: Zoom/tele lens met minimaal 200mm.

Rijstzak of pittenzak is handig, doe niet je mooiste broek aan, neem iets mee waar je op kan liggen (bijv. dekentje of vuilniszak), brood en wat drinken. 

 
DSC_1605.jpg
DSC_1746.jpg
bottom of page