top of page
Fotografie en cursussen 

LAURA WANDERS

TRAVEL  REIZEN  VOYAGER
Mauritius een groen en tropisch eiland!

Wat is het hier groen! De eerste drie dagen regen, regen en nog eens regen

In juni 2017 zijn we naar het tropische eiland Mauritius gereisd. Een hele trip om er te komen. Je vliegt eerst naar Dubai, waar je na een wachttijd van 4 uur overstapt op het vliegtuig naar Mauritius. 

Omdat het de eerste drie dagen zwaar bewolkt was met veel regen, zoveel mogelijk op pad om mooie foto's te maken.

Ze rijden daar overigens links, dus dat is wel even wennen vooral als zelf een auto huurt! 

Door de hoeveelheid regen is het eiland ontzettend groen, dus genoeg natuur om te fotograferen!

Straatfotografie blijft toch altijd een van onze favoriete bezigheden op vakantie. Het beste ga je naar gebieden toe waar veel plaatselijke bevolking komt. Op deze markt werkten veel mensen afkomstig uit India. Prachtige stoffen, gigantische hoeveelheden lingerie en grote bergen groenten en fruit werd met luid geschreeuw aan de man gebracht. Als Nederlander val je op. Pieter is lang en ik ben blond, we waren de enige toeristen. Fotocamera op de heup, en klikken maar! Weinig mensen hebben door dat je foto's maakt. 

Op Mauritius leven mensen met veel verschillende geloven. In de stadjes zijn veel hindoe tempels te vinden. 

Mensen proberen van alles op straat te verkopen. 

Een van de bekendste toeristische trekpleisters: de tuinen van Pamplemousses, met leliebladeren zo groot dat een kind er op blijft drijven.  

Paardrijden is een leuke manier om het binnenland te verkennen, maar let wel op: de veiligheidsregels zijn een stuk minder strikt dan in Nederland! Omdat Mauritius een tropisch eiland is kan het weer binnen een half uur enorm wisselen. Wij vertrokken met stralend weer en onderweg kregen we een gigantische hoosbui. 

Ik hoop dat je genoten hebt van onze fotoreportage van Mauritius. Ben je ook benieuwd naar foto's van onze andere reizen? Klik dan op terug en kijk verder!

Tot slot nog één minpuntje. Als je van lekker eten houdt, is dit eiland niet je nummer 1 bestemming. Het eten is op de meest luxe plekken eenvoudig. Dat is niet erg, maar het is goed om te weten!

bottom of page