top of page

LAURA WANDERS

Fotografie en cursussen 
TRAVEL  REIZEN  VOYAGER
Kerst in New York

De warmste stad van Spanje, perfect voor een stedentrip in september of oktober...

Eind september gaan we een paar dagen naar Sevilla, de warmste stad van Spanje. We verblijven in een appartementje in het centrum met een perfect uitzicht over de oude kathedraal. 

Dit is het uitzicht vanaf het balkon, van ons typisch Spaanse appartementje. Op de vloeren liggen tegeltjes met mooie mozaïek en vanaf het balkon kijk je rechtstreeks in de pan paella bij de buren en zie je de was aan de lijnen hangen. Het echte Spaanse gevoel!  

Kunstenaars tonen hun werk tegen een achtergrond die er zelf al uitziet als een schilderij. 

Plaza de España

Tapas

In Sevilla is het warm, daarom eet men meerdere malen per dag kleine maaltijden: Tapas. Dat is dus wel even anders dan in Nederland, waar we veelal het principe onbeperkt tapas eten kennen.

Tapas in Sevilla heeft ook kleine porties en je kunt de meest heerlijke gerechten eten voor heel weinig geld.

Ook de een goed glas Sangria mag niet ontbreken, en ik kan je vertellen dat wij nog nergens zulke lekkere Sangria hebben gedronken als in Sevilla! 

Winkelen in Sevilla

Zoals in alle steden heeft Sevilla ook veel winkelketens van grote merken, maar wat is er leuker dan naar de kleine onbekende winkeltjes in achteraf straatjes te gaan? In Sevilla zijn er tal van authentieke winkeltjes met de leukste toeristische prullaria maar ook met leuke kleding en vooral schoenen (ik beken, dat laatste is voor mij een echte pre). In Sevilla is zoveel leuks te vinden (en ook nog voor goede prijzen), dat wij op de terug weg toch maar ruim bagage hebben ingecheckt (terwijl we heen vlogen met twee kleine koffertjes)! 

De tuinen van paleis Real Alcázar

In deze tuin kun je uren rondlopen, zeker als je graag foto's maakt! Tip: koop je tickets van te voren via het internet, dan kun je zo langs de lange rij met wachtende lopen!

Nog een aantal tips in Sevilla:

* doe alles te voet, onderweg zie je zoveel meer!

* Ga tapas eten waar de locals zitten en doe dit bij voorkeur dus niet om 18.00 maar rond een uur of 21.00!

* Bezoek een Flamenco show, hier mag je vaak geen foto's maken maar je krijgt wel het echte Spaanse gevoel!

* Probeer zoveel mogelijk tickets vooraf online te bestellen, dit bespaart je wachten!

Ik hoop dat je genoten hebt van onze fotoreportage van Sevilla. Ben je ook benieuwd naar foto's van onze andere reizen? Klik dan op terug en kijk verder!

bottom of page